In the media

Counseling Amsterdam interviewed in the media

Fempower Magazine / The brave client

In this blog post Jeannette Bolck describes the case from one of our clients, a man who bravely tries to deal with the apparent loss of his long time job. For the original blog post (also in Dutch), go here.

As this article was published on a Dutch blog, it is advised to use Google translate to be able and read it in your own (English) language. To get a better impression of my personal approach please visit the Cases page.

Dinsdagochtend 10 uur. Ik sluit de deur nadat ik mijn client uitlaat. Ik zucht. Diep….van opluchting? Nee, want het voelt niet opgelucht.. Van ‘jee hoe moet dat nou?’.. wat is dit gevoel?
Soms zijn er van die cliënten die wat langer in mijn hoofd blijven hangen, ze raken me op een manier die me even niet loslaat. Zo was er vandaag John. Een dappere, sterk ogende perfect geklede grote man met een zware stem.

John had afgelopen zondagmiddag plotseling een Whatsappje gestuurd en zowaar ingesproken. (hij vond het idee van Two Minute Therapy eerst maar niks want bellen deed hij niet aan..!). Zijn stem klonk nog lager als normaal maar met een kwetsbaarheid die erdoorheen sijpelde.. Hij was volledig de weg kwijt en had al een hele nacht niet geslapen. Hij had gehoord dat de promotie waar hij al 5 jaar naartoe werkt aan een jongere collega werd gegeven en dat ze even niet wisten wat er nu nog voor hem was…
Hij klonk erg in de war en in paniek en wilde maandag niet naar z’n werk gaan (deze man had in 20 jaar nog maar een dag overgeslagen omdat z’n vrouw moest bevallen). ‘Wat moet ik nou met mijn leven?..straks ben ik mijn baan kwijt?! Het is wel duidelijk dat ze me eruit gaan werken!!’
Ik hoorde aan hem dat hij helemaal niet meer rustig kon nadenken en zijn gedachten totaal met hem op de loop gingen.
Vervolgens heb ik hem een bericht terug gestuurd en kreeg snel een appje terug dat hij er heel blij mee was en me dankbaar was (zo beleefd als hij altijd dan nog is).

Vandaag, dinsdag dus, kwam hij binnen met hangende schouders, spijkerbroek en afgetrapte gympen. Het leek wel een ander man! Hij was dus al twee dagen niet gaan werken en had slecht geslapen en zag er ook doodmoe uit.
Ik voelde zijn verdriet en ingehouden tranen en boosheid. Dit raakte mij erg vooral omdat ik dit zo nooit eerder bij hem zag.
We hadden een bijzondere sessie waarin er veel oud zeer naar boven kwam maar het was duidelijk dat zijn baan zijn veilige baken was geworden en hij zijn sterke imago vooral daaraan ontleende. Nu was hij bang dat kwijt te raken en dus zichzelf. Hij kon mij voor het eerst echt toelaten en liet zijn kwetsbare kant zien die eigenlijk heel prettig was. Doodeng vond hij het maar toen hij de tissues pakte leek hij zich echt over te geven en was het klaar. Klaar met die die rol. Klaar met het gevecht. En..Klaar voor een nieuw begin.
Ik dacht alleen maar ; ‘wat n verdriet…dapper..die komt er wel, maar nog wel even een weg te gaan…’

Zo eindigde we de sessie met een wat lichtere noot en hij ging lekker met zijn jongste kind naar Artis vandaag..zonder pak aan, zonder Blackberry.
De nieuwe John?

10.30,..de bel gaat,..de volgende staat alweer voor de deur…

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *