In the media

Counseling Amsterdam interviewed in the media

LIS / “You got a minute..?” Two Minute Therapy

This article is about Two Minute Therapy. Do you feel like getting some support but you don’t have the time for a (regular) therapy appointment? Leave a voice message with WhatsApp. Therapist Jeannette Bolck replies. This time, a young woman whose boyfriend cheated on her when she was pregnant. She wants to give the relationship a chance, but still finds it difficult to trust him.

As this article was published in a Dutch magazine, it is advised to use Google translate to be able and read it in your own (English) language. Also, these magazine articles quote me, Jeannette Bolck, for their stories. To get a better impression of my personal approach please visit the Cases page.

 

HEB JE EVEN?

Zit je met een heikele kwestie, maar heb je geen tijd om uitgebreid deskundig advies in te winnen? Geen nood, psycholoog en coach Jeannette Bolck bedacht de Two Minute Therapy. Na een intake kunnen klanten, wanneer ze vastlopen, haar voicemail inspreken, waarna Jeannette ook via voicemail advies geeft.

Deze keer aan Debby (30). Tijdens haar zwangerschap is haar vriend vreemdgegaan. Ze wil de relatie een kans geven, maar vindt het nog steeds lastig om hem te vertrouwen.

Debby:

“Hoi Jeannette, met Debby. Ik zat gisteravond thuis op Steven te wachten, de kleine sliep eindelijk en ik was bekaf. Toen kreeg ik een sms met de vraag of ik het goed vond dat het wat later werd. Hij wilde nog even met de jongens een biertje pakken… Tja, wat kan ik dan zeggen? Ik wil geen zeur zijn. Dus ik sms’te terug: doe maar, ik ga toch zo slapen. Vervolgens zat ik alleen voor de tv en begon het in mijn hoofd te malen. Ik vertrouwde het gewoon niet. Ik kon wel janken! Op Facebook zag ik dat zíj bij dezelfde kroeg was ‘ingecheckt’ als hij! Ik heb hem meteen gebeld en ben helemaal uit mijn plaat gegaan! Toen is hij naar huis gekomen en kregen we knal- lende ruzie. Hij bleef volhouden dat hij met de jongens was en haar niet eens heeft gesproken. Ben ik nu te ver gegaan met mijn gedrag?”

Coach Jeannette:

“Hi Debby. Wat een heftige avond heb je achter de rug! Het is ook wel veel van jou gevraagd dat hij ongepland een avond uitgaat, na wat jullie achter de rug hebben. En ik kan me voorstellen dat jij nadat je de hele dag voor jullie zoontje hebt gezorgd wel wat hulp en gezelschap wilt. Je bent geen zeur als je dit vraagt. Het is belangrijk dat je eerlijk tegen hem kunt zeggen hoe je je voelt. Nu deed je flink en je cijferde jezelf weg. Daardoor voelde je je nog ellendiger, kwam het verdriet over zijn vreemdgaan naar boven en ging je zoeken naar bewijs voor je angst dat het weer gebeurt. Dat brengt je uiteindelijk ver van jezelf en hem af. Je bent aan het bouwen aan je vertrouwen in je relatie. Praat met hem over jezelf en niet over haar. Zeg hem hoe zwaar het je valt om het verdriet en de boosheid te verwerken over zijn vreemdgaan. Hij moet zich realiseren dat het vertrouwen is beschadigd en dat hij zijn best moet doen. Nu lijkt hij voor zichzelf te kiezen op zo’n avond… Denk eens na over hoe jullie vaker werkelijk in contact met elkaar kunnen komen. Ik zie je donderdag, dan praten we verder. Sterkte!”

Tekst: Anne Brem

 

Heb je even - LIS zomer 2013

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *