Over ons

Jeannette Bolck, Psycholoog NIP en Coach

Mijn naam is Jeannette Bolck, ik ben een gecertificeerd psycholoog NIP en ik heb sinds 2003 een eigen praktijk (Therapeuten Arts & Bolck / Counseling Amsterdam).

In 1994 ben ik Klinische Psychologie gaan studeren aan de Vrije Universiteit (Amsterdam) met als doel, zoals veel studenten psychologie, mensen te kunnen begrijpen en vervolgens te kunnen helpen met hun problemen. Het begrijpen van hoe ‘de mens’ in elkaar zit, maakt het nou eenmaal makkelijker om hulp te kunnen geven. Daarbij zet ik ‘de mens’ tussen aanhalingstekens om te benadrukken dat iedere mens verschillend is en het dus ook verdient om op een persoonlijk unieke manier geholpen te worden. Hetzelfde geldt voor ieder stel, voor elke familie en voor alle groepen.

Na verschillende ervaringen te hebben opgedaan op het gebied van psychologisch onderzoek, en in Australië gewoond te hebben, ben ik samen met oud studiegenoot Sabijn Arts onze eigen praktijk begonnen om ieder individu een eigen therapie te kunnen geven. Als therapeut heb ik daardoor mijn eigen, aangepaste manier van werken ontwikkeld die zowel voor mij als voor mijn cliënten prettig werkt. Ik vind het belangrijk om flexibel te zijn en om samen te kunnen zoeken naar wat handig is, wat praktisch is en wat past voor iedereen. Therapie op maat dus.

Meer over mijn werkwijze
Dit werkt natuurlijk het beste wanneer je open en eerlijk bent tegen elkaar, dus ook tegen mij als therapeut. Alleen zo kan ik je echt helpen. Uiteindelijk begrijp ik mensen het best wanneer hun irritaties en emoties (boosheid, vrolijkheid, verdriet) besproken en getoond worden – zelfs wanneer ik, de therapeut, dat veroorzaak! Als mens kan ik nu eenmaal van alles naar boven brengen bij een ander mens, dus ook bij jou als client.

Wat je verder wellicht fijn vindt om te weten, is dat ik waarde hecht aan de mens in zijn geheel, dus aan lichaam en geest tezamen. Een gezond leven is belangrijk en dat betekent niet alleen gezond zijn in het hoofd maar ook een gezond lichaam te hebben. Zo probeer ik dan ook altijd aan de basis te beginnen, met tools om je beter te doen voelen. Ik geef daarvoor zoveel mogelijk praktische tips en werk daarom regelmatig samen met collega’s (de Vrienden op deze site) die gespecialiseerd zijn in het bieden van hulp voor de lichamelijk gezondheid. Zo helpen wij onze cliënten, met elkaar, door allemaal te doen waar we goed in zijn.

Tenslotte vind ik het fijn om echt een relatie aan te gaan met de mensen die ik zie en om als gelijkwaardige gesprekspartners te kunnen praten. Met mijn ervaring en kennis kan ik dan, op een niet-afstandelijke manier, de meerwaarde aan het gesprek toevoegen. Door deze laagdrempelige sfeer van de therapie probeer ik een gevoel van ‘thuis komen’ te creëren. Je hoeft namelijk niet altijd een ‘groot’ probleem te hebben om met iemand te willen praten…