Louis Wijdenbosch

Eigenaar en ontwikkelaar van de Brain Body Training (BBT)

Op eigen specifieke wijze pas ik de in de Topsport gebruikte (mentale) training en resultaatgerichte performance toe. BBT is een training concept dat wordt ingezet als onderdeel van de psychotherapeutische behandeling.

Mijn achtergond
BIG geregistreerd fysiotherapeut, ex top judoka, sportdocent en Olympisch bondscoach. Tijdens Brain Body Training staan voelen, handelen en denken en de integratie daarvan in relatie tot de problematiek of hulpvraag centraal. De Training grijpt aan bij bewegen en lichamelijkheid: het handelen en voelen. Oefeningen zoals oa meditatie,martial arts, running etc worden ingezet ten behoeve van geestelijke en lichamelijke bewustwording. Zo leert men gedachten van het brein te controleren en vervolgens te veranderen waardoor men weerbaarder en krachtiger wordt . De hersenen bepalen immers het gedrag en deze heeft weer invloed op het brein.

De samenwerking met psychologen praktijk Counseling Amsterdam is gebaseerd op de gedeelde visie over de noodzaak van Veerkracht  van het individu in het leven van alledag. In dit samenwerkingsverband versterken partijen elkaar op het gebied van ‘lichaam en geest’.

Het leven van alledag vraagt om Veerkracht net als in Topsport – wat er ook gebeurt, steeds  weer wordt de manier waarop we een weg banen door het leven bepaald door de kracht om 'terug te veren ' na een tegenslag of uitdaging.

Contact:
louis@myofort.com
Myofort | Keizersgracht 178 1016 DW Amsterdam | (020) 221 61 48 |