Marion van der Deure

Mindfull en systemisch te werk

Marion van der Deure helpt individuen die verstrikt zijn in levensvragen.

Haar persoonlijke aanleg combineert zij met verschillende disciplines, zoals NLP (Neuro-Linguistische Programmering), Systemisch werk (opstelling) en Minfulness.

Recent is daar IoPT bij opgenomen. IoPT baseert zich op het fenomeen dat schade en gebeurtenissen (trauma) uit het verleden grote invloed op jouw huidige leven hebben. Vaak blijken het voorliggende trauma’s van ouders of grootouders te zijn, waar de latere generatie door is gevormd en in onbewuste verwarring is geraakt. De noodzakelijke veiligheid hebben de ouders niet aan het kind kunnen geven; het kind heeft zelf, in een veel te vroeg stadium, de eigen bescherming moeten regelen. Louter om te kunnen overleven. Daardoor kan bij het kind een zelfverloochening zijn ontwikkeld die in de weg stond, en staat, aan gezonde zelfontplooiing. Door de overlevingscontrole te willen behouden ontstaat dan vaak een afstand van degene die de eigen persoon in werkelijkheid is. Inzicht in onder andere de dynamiek van dader en slachtoffer is een voorwaarde voor herstel. IoPT is de daartoe door Prof Dr Franz Ruppert ontwikkelde methode. Franz Ruppert doceert regelmatig aan Marion.

Marion heeft op de genoemde deelgebieden certificeringen van de toonaangevende instituten. Vaak worden de betreffende werkwijzen gecombineerd. Uniek is dat het nooit vooraf vaststaat in welke mate dat combineren plaats zal hebben.

Contact:

vanderdeure@gmail.com

06 4353 5815