In de media

Counseling amsterdam in de media

Stop met timmeren en boren dat is goed voor de seks

Iedereen kent er wel eentje: zo’n handige Harry die thuis alles zelf wil doen en daarmee zijn buren, maar ook z’n eigen partner tot wanhoop drijft. Het geboor, geschuur, getimmer en gezaag komt namelijk niet alleen de naastwonenden de neus uit, maar ook de medebewoners van de hobbyklusser zelf. Het geklus heeft zelfs effect op het seksleven van een stel.

PSYCHOLOOG

Onafgeronde klussen is een belangrijke bron van irritatie binnen hun relatie. Psycholoog Jeannette Bolck ziet het onderwerp klussen dan ook regelmatig terugkomen in haar praktijk. „Een verbouwing kan dezelfde impact op je leven hebben als het krijgen van kinderen of het veranderen van baan. Klussen die blijven liggen zorgen voor veel gedoe en mannen en vrouwen gaan daar vaak anders mee om. Het is belangrijk om naar elkaar uit te spreken wat je verwacht over de aanpak van de klus. Bespreek ook vooraf hoe je omgaat met tegenslagen, wat doen we als de klus uitloopt, wat doen we als het meer gaat kosten? Zorg dat je een team bent en elkaar niet de schuld geeft als er iets mis gaat”, is het advies van Bolck.

IRRITATIE

Uit een onderzoek van Werkspot blijkt verder dat 32 procent van de Nederlanders met een relatie zegt dat een onafgeronde klus voor spanning of irritatie zorgt. Daarnaast geeft 12 procent aan dat afgeronde klussen een positieve invloed hebben op hun seksleven.

GRONINGERS

Het onderzoek van toont verder aan dat vooral Groningers en Friezen spanningen in hun relatie ondervinden doordat er oeverloos geklust wordt en het niet wordt afgemaakt. Zeeuwen hebben er het minste last van. Op het seksleven heeft het geklus vooral in Overijssel invloed.

Bron: https://www.metronieuws.nl/nieuws/binnenland/2017/01/stop-met-timmeren-en-boren-dat-is-goed-voor-de-seks

Reacties op deze pagina zijn gesloten.